mandag den 6. maj 2013

Koldskål på 100 måder..

Sommeren er over os og dermed er det tid for koldskål :D Den findes allerede færdiglavet i 1000 vis af varianter - det er dog vigtigt at huske på at de fleste af dem er fyldt med sukker, eller kunstige sødemidler og aromaer, hvilket ikke er godt hvis du gerne vil tabe dig, så her kommer et par forslag til forskellige lækre hjemmelavet varianter som ikke alene er sundt (og fyldt med proteiner hvis du bruger mobile fitness)

Jeg bruger kærnemælk og cheasy vanilie yoghurt til at lave selve koldskålen af..
Jeg vælger også forskelligt fyld da kammerjunker feder meget (i mobile fitness må du kun spise 5 for 1 gult felt) og man bruger hurtigt 10-20 i en alm portion.

Alle opskrifter bliver baseret på 4 personer!!!!

Den klassiske:
1L kærnemælk
1L vanilie yoghurt
-------------------
Blandes sammen
I stedet for kammerjunker skær da et par skiver af en banan eller en håndfuld friske jordbær.

Den tøsede:
1L kærnemælk
1L vanilie yoghurt
1 håndfuld friske hindbær
-----------
Koldskålen blandes som før, hindbær smider du i en si og moser med en ske ned i koldskålen - på den måde får den en fed farve og en svag smag af hindbær. Hak evt. lidt mynte meget fint og rør i sammen med. heri vil banan i skiver være særdeles velegnet.

Den friske og lidt dyre:

1L kærnemælk
1L vanilie yoghurt
revet skald af en lime eller citron
korn fra en stang vanilje
-----------
Blandes sammen og toppes med en håndfuld blåbær

Den til inden en bytur:

1L kærnemælk
1L vanilie yoghurt
Vodka eller rom med smag efter behov og ønske
-----------
Blandes og toppes med hvad der passer til smagen.

Den der minder om mormor eller farmor:

1L kærnemælk
1L vanilie yoghurt
En slat hyldeblomst saft efter behov
----------
Blandes og toppes med din yndlings müsli (NOTE: denne type er der en del mere sukker i end i de andre)

Den eksotiske:

1L kærnemælk
1L vanilie yoghurt
2 passions frugter
------------
Blandes og ligesom tidligere opskrift smides kødet fra passionsfrugten i en si og moses igennem sien, så den får et strejf af noget eksotisk. Toppes med mange i fine tern, evt lidt banan og kokos mel/flager. (nogle kan ikke lide konsistensen af kokos brug alternativt an slat malibu!) Og kan du komme til det gå da ind til en rigtig grønthandel og få de specielle bananer jeg i skrivende stund har glemt hvad hedder.. VENDER TILNAGE HURTIGST MULIGT MED NAVNET!! ;)

Her var lidt at springe ud i, så i ike altid bruger den samme "kedelige" opskrift. Vær vild og lav jeres egen variant, vend meget gerne tilbage så vi alle kan blive inspireret og få nye smagsoplevelser!! ;)

-Hipfitnessmama



Ingen kommentarer:

Send en kommentar