mandag den 21. januar 2013

Fitnesseksperten vol. 4 - solotræning eller flokdyr.


Hvilken træning passer til dig? Er du en solotripper, der helst vil løbe alene gennem en stille skov? Som træner hjemme på stuegulvet til en DVD? Som har ørebøffer i og passer sig selv i fitnesscentret? Eller er du til holdtræning med langvarige relationer i håndbold, fodbold o.lign? Eller søger du ligeså meget det sociale i en forening? Det er forskelligt hvad der giver os glæde ved træning og det ene udelukker ikke det andet. At være afhængig af et hold, giver en forpligtigelse der gør, at vi nemmere passer vores træning. Ligeså at man laver venindeaftaler om træning eller løb - man kommer simpelthen nemmere af sted. Hvis det sociale betyder meget for dig, så gå efter sportsgrene, hvor du kan få det behov opfyldt. Fitnesscentre fungerer meget forskelligt på dette område. Nogle centre, især de mindre, har en god ånd, hvor alle snakker med alle og det er nemt at komme som ny og blive en del af det. I de store centre kan der ofte være lidt "koldt", hvor folk har nok i sig selv og deres ørebøffer. Læs det her med et gran salt, for der er selvfølgelig store variationer. Dresscode kan ligeledes variere en del. Man kan simpelthen mærke om det er ok at komme i sin gamle forvaskede reklame t-shirt. Nogle centre har dresscode for mænd, der siger at de ikke må træne med bare skuldre. 
Er du et menneske der gerne vil have de mere langvarige relationer og hvor det sociale spiller en stor rolle, så er du måske mere til et rigtigt foreningsliv; f.eks. gymnastik, badmintonklub e.lign. Prøv at tjekke ud, hvad der er i nærheden af dig. Stort set alle steder er det muligt at prøve sporten af, inden man melder sig ind. Shop rundt og find ud af hvor der er rart at være, føler du dig velkommen og er det frem for alt en sportsgren du kan se dig selv lave om 5 år? 
Solotripperne er nødt til at have en stærk moral omkring deres træning, ellers går det alt for nemt i stykker for en. At købe en DVD og så tro at man derfra kommer i super form, det er de færreste, det lykkes for. Hjemmetræning kan måske være det der sparker dig i gang. Men ingen gider i længden at træne det samme program igen og igen og den famøse sofa er lige inden for rækkevidde. Det kan også være at du har lyst til lidt af hvert: at du helst vil løbe alene mens tankerne flyder afsted og mange problemer får en løsning, fordi man har tiden og roen. Og gerne vil træne andet i selskab med andre, fordi man griner nu så godt sammen.

Find din vej til den træning der giver dig noget. Træning må ikke kun handle om fastere balder. Det skal give dig noget personligt, noget socialt, noget lyst til at blive ved med at træne. Sig til dig selv at det måske er nu, du skal knytte nye venskaber eller i hvert fald lære andre mennesker at kende. 
Brug kort sagt din træning til at få plejet dit sociale gen. Et godt grin undervejs i træningen løfter dit humør og giver dig lyst til at komme tilbage...

-fitnesseksperten

Ingen kommentarer:

Send en kommentar