tirsdag den 29. januar 2013

Fitnesseksperten vol. 5 hold ved

Hold ved:
 
Hvis du er en af dem med nytårsforsætterne, der har kastet sig ud i et nyt og aktivt træningsliv, så kan du være en af dem, der lige nu er ved at tabe pusten. De gode intentioner, jeg har skrevet om tidligere, blegner lidt. Du føler måske at al den træning stjæler dit liv og din tid og familien får heller aldrig varm aftensmad og det er måske også liiige lovligt egoistisk med al den tid kun afsat til dig. Dit hoved er fuld af undskyldninger, til hvordan du kan slippe og stoppe og få dit liv tilbage. Men det er faktisk nu, at det er allermest vigtigt, at du holder fast. At føre en aktiv livsstil, med sund mad og træning, er ikke egoistisk, eller familieødelæggende eller noget i den dur. Det er en investering i dig og dit helbred og det gælder resten af dit liv. En omlægning fra inaktiv til aktiv tager tid og det er en hård proces. Din hjerne vil prøve at få dig tilbage på sofaen igen, for den vil gerne spare på kræfterne til der er brug for det. Hvis der nu f.eks. skulle komme en løve forbi! Men det gør der ikke, det tør jeg godt love. Derfor skal du overvinde din hjerne og tvinge dig selv af sted, de dage hvor det er allermest svært. Det tager tid at opbygge nye gode vaner.
Det du skal fokusere på er de små nye skridt du tager; tjek dine mål - er du blevet et par centimeter mindre rundt omkring? Har du lidt mere luft, når du danser Zumba? Kan du i virkeligheden løbe lidt hurtigere eller længere end i sidste uge? Er humøret ikke en del bedre efter træning? Glæd dig over de små forbedringer du kan se og mærke, det er dem der skal drive dig.
Tilbage til familelivet: At være en aktiv forælder er, at være et godt forbillede for sit barn. Undersøgelser viser, at børn af aktive forældre dyrker mere motion end jævnaldrende med inaktive forældre. Du gavner altså ikke kun dig selv og dit fremtidige helbred, du er med til at investere i dit barns helbred. Så glem alt om at være egoistisk; hold fast i din nye livsstil og vær stolt af dig selv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar